Audiovisuaalinen viestintä

Videon tekoa Mediapoliksella

Viimeiset päivät audiovisuaalista viestintää käsillä ja teimme viimeisen videomme. Aiheena oli: Syksyn ensimmäinen päivä.

Kuvailtiin sitä 3:n hengen ryhmässä (jokainen teki kuitenkin omat videonsa) Mediapoliksen alueella. Alkoi satamaan vettä, joten pakkasimme kamppeet ja menimme sisälle. Ajattelin, että kuvattu materiaali olisi riittänyt 60s kestävään videoon, mutta ei se riittänyt, sain siitä materiaalista räävittyä kasaan tiukat 37s..

Noooh, kuvasin lisää materiaalia videooni sitten kotona vapaa-ajalla.  Se oli oikeastaan hyvä ajatus, koska minusta oli mukavampi kuvata omaan tahtiin rauhallisessa ympäristössä. Käytin kuvaukseen järkkäriäni. Opinpahan sen, että kuvituskuvaa täytyy kuvata mieluummin liikaa, kuin liian vähän.

video

Seuraavalla viikolla editoin ne kasaan. Alkuperäinen ideani videoon oli ihan erilainen ja sattuneesta syystä jouduin muuttamaan suunnitelmani. Äänitimme aiemmin puhetta tätä varten, mutta en käyttänyt niitä tässä videossa, koska ne eivät olleet sopivia. Onneksi sain ongittua vähän poikani puhetta videon alkuun. Laatu siinä ei tosin ole niin hyvä kuin olisi ollut Mediapoliksella äänitettynä.

Yllätyin iloisesti kun tajusin että pystyin aloittamaan editoinnin ilman opettajan apua, vaikka olin varma, ettei mitään ole jäänyt opintojaksolta mieleeni. Uutta asiaa on tullut jakson aikana paljon.

Musiikin lisäsin taustalle Youtuben musiikkikirjastosta, mistä löytyy paljon vapaasti käytettävää materiaalia (musiikkia ja äänitehosteita).


Mitä opin tästä jaksosta?

Kävimme Mediapoliksella opsikelemassa audiovisuaalista viestintää 9:nä perjantaina. Siellä kävimme perusasioita läpi, kuten esim. kuvakerrontaa, kuvakulmia, 8 kuvakoon järjestelmää, editointia, kuvaamista ja äänen tallennusta sekä käsikirjoituksen tekoa.

Opin näiltä kerroilta paljon uusia asioita. Oli kiva päästä omatoimisesti ja pienryhmissä kuvaamaan omia projekteja, opin itse sillä tavalla parhaiten.

Teimme jakson aikana 3 videoprojektia: 3 kuvakulmaa, haastattelu ja sitten lopputyönä sai tehdä vapaamuotoisen pätkän aiheesta ”Syksyn ensimmäinen päivä”.  Syysvideosta ja 3 kuvakulmasta on omat postauksensa. Haastattelusta en ole liittänyt tänne videota. Rankinta jakson aikana oli editoida juuri tätä rdellämainittua Haastattelu-videota, jossa esiinnyin. En esiinny kyllä enää ikinä yhdessäkään videossa, se on varma. 😀

Audiovisuaalinen viestintä ei ole yhtään minun juttuni. Olen silti iloinen, että pääsin tutustumaan siihen. Varmasti hyödyn saamastani tiedosta vielä myöhemmin. Media-ala on kuitenkin niin laaja.

Valmis video:

 

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “Videon tekoa Mediapoliksella”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s