InDesign

In Design 2. harjoitus: Artikkelin teko

Teimme tässä yksi kerta esitelmät väreistä powerpointilla. Minulla ja luokkakaverillani aiheena oli Turkoosi. Nyt sen aineiston pohjalta tehtiin yksi sivunkokoinen artikkeli. Artikkelissa täytyi olla: Otsikko, väliotsikoita, ingressi, leipätekstiä ja kuvatekstejä. Itse käytin väliotsikoiden sijaan anfangeja. Koska opin tekemään niitä tänään! 😀


Screen Shot 2018-09-11 at 8.25.18Anfangi- asetukset löytyvät yläpalkista oikealta.

Screen Shot 2018-09-11 at 8.25.18Laitoin 1:n ympyröityyn kohtaan, siitä voi valita montako kirjainta anfangiin tulee.

Screen Shot 2018-09-11 at 8.25.18Tässä kohtaa valitaan, monenko rivin korkuinen anfangista halutaan. Minulle riitti kahden rivin korkuinen.

Screen Shot 2018-09-11 at 8.37.38                                                   Valmis anfangi


Artikkelia aloittaessa piti miettiä, kenelle se suunnataan: Lapsille? Nuorille? Tulisiko artikkeli sisustuslehteen? Tai vaikka naistenlehteen? Valmista aineistoa tutkiessani päätin tehdä historiaan liittyvän tekstin.

Screen Shot 2018-09-11 at 8.08.36Aloitin artikkelini rakentamisen InDesignissa luomalla ensin laatikot teksteille ja suunnitelemalla vähän mihin haluaisin sijoittaa kuvat. Tekstiä ei ollut minulla paljoa, joten käytin täytteeksi kuvia joihin lisäsin kuvatekstit (jotka eivät esiinny leipätekstissä). Kun olin saanut artikkelin ulkoasun suht selväksi, aloin miettimään fontteja ja otsikon väriä. Otsikon fontista tuli minulle mieleen vähän matkailu ja ulkomaat, siksi päädyin käyttämään sitä. Artikkelissa kuitenkin kerrotaan värin historiasta eri maissa. Halusin myös, että otsikko ja kuvat olisivat samaa värimaailmaa.

Teksti- ja kuvakenttien lisääminen on helppoa InDesignissa. Aika rajattomat mahdollisuudet tehdä ulkoasusta itsensä näköinen.

Tässä valmis artikkelini ja artikkeli  InDesign työpöydällä:

Screen Shot 2018-09-11 at 8.20.35

IMG_20180910_194345.jpg

Taas on InDesign tullut pikkuisen enemmän tutuksi. Kopiointi- ja tallennusasetuksetkin muistin vihdoinkin kerralla oikein. Hyvä minä!

 

Kuvat ladattu taas  Pixabaysta.

 

 

Mainokset

1 vastaus artikkeliin “In Design 2. harjoitus: Artikkelin teko”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s